Wednesday, 25 March 2015

Protein MudcakeHullo honeys! How are you? Our exam week starts tomorrow, which is definitely not my favorite time of the year but I baked some energy for reading; protein mudcake! Okay yes this is the ideal treat before/after practice and today is my free day, but I had this craving for something good! I got inspired by my friend who baked this for us a couple weeks ago (who had been inspired by The goodmorning -blog) and gave it a try myself. It is exactly what it sounds like- a healthy mudcake! Could there be anything better? Okay it is different from the One and Only and mainly because it's made on a pan and it doesn't have any sugar or grease- but it doesn't have any sugar or grease! Feel free to add or reduce these ingredients by the options your cupboards offer and your sweet tooth tells you, but here's a good and easy way to start:

Moikka! Mitä kuuluu? Meillä alkaa koeviikko huomenna, mikä ei tosiaankaan ole ihan lemppari aikaani kuukaudesta - vaikka siitäkin löytyy kyllä hyvät puolensa kuten mm. lyhyet päivät koulussa ja se ettei kokeita ole ripoteltu ihan joka viikolle! - , joten päätin leipoa vähän energiaa; tein proteiini mutakakun! Juu tämähän oisi ehkä parempi silloin kun sitä ylimäärästä proteiinia harkkojen jälkeen kaipaisi ja tänään on tankotanssin peruunnuttuaa vapaapäivä, mutta mitäs pienistä kun teki mieli jotain hyvää! Sain tämän ajatuksen kaveriltani joka kokkasi samaista luomusta meille reilu viikko sitten ( joka taas inspiroitui The goodmorning -blogista). Se on juuri sitä miltä kuulostaa - terveellinen mutakakku!  Voisko olla mitään parempaa? Okei joo onhan tämä vähän erilainen  kuin se Aito Oikea, koska tämä tehdään pannulla ja siinä ei ole sokeria eikä rasvaa - mutta siinä ei ole lainkaan sokeria tai rasvaa! Aineksien määrää voi vaihdella vähän kaapin valikoimien ja oman maun mukaan, mutta näillä ainakin onnistuu helposti!


What you'll need/Tarvitset:
2 eggs /kananmunaa
1 dl chocolate flavoured protein flour /suklaan makuista proteiinijauhetta
1 small, soft banana  /pienehkö, pehmennyt banaani
1 dl oatflour (you can crumble them yourself from oatflakes, by hand or in a blender!) /kaurajauhoja (voit jauhaa itse kaurahiutaleistakäsin taikka blenderissä!)
1 tsp baking powder / tl leivinjauhetta
2 tbsp raw or sugarfree cacao powder / rkl raaka- tai sokeritonta kaakaojauhetta
+ a little bit of stevia or honey to make it sweeter if you want, I personally don't think it needs any! /ripaus steviaa taikka hunajaa maukeuttamiseen, omasta mielestäni ei tarvitse ollenkaan :)

takes about 10 min and makes a rather big portion for one or two! /
Valmistusaika noin 10 min, annosesta riittää reilusti yhdelle taikka kahdelle!


1. First (the longer they stand the softer and easier to bake they get) cut the banana into small slices into a bowl + crumble the oatflakes if you don't have ready flour. / Ensimmäiseksi (mitä pidempään ne on on kuorittuna, sitä pehmeämpiä ja helpompia leipoa niistä tulee) pilko banaani pieniksi paloiksi kulhoon + jauha kaurahiutaleet jos sinulla ei ole valmista jauhoa.


2. Smash the bananas a bit and then put everything into the same bowl and mix with a fork / Muussaa banaaneja hiukan ja lisää loput aineet kulhoon. Sekoita haarukalla.


3. Mix the dough until it's even - you won't necessarily need an electronic mixer / Sekoita taikinaa kunnes se on tasaista - et tarvitse välttämättä sähkövatkainta!


4. Put a little bit of oil or vegetable fat product on a pan and heat it up on the highest level. When the pan is hot, pour the dough on the pan. To get the cake muddy, try to make it as thick as possible, so use the smallest pan you have or make a double dough! / Laita hiukan öljyä tai kasvirasva valmistetta pannulle ja kuumenna se täysillä. Kun pannu on kuuma, kaada taikina sille. Koita saada kakusta mahdollisimman paksu, jotta siitä tulee mutainen - käytä siis mahdollisimaan pientä pannua tai kaksinkertaista taikinaa!

5. When the bottom of the cake is fried (about 1-2 min), try to move the cake with a turner to make sure it's not stuck into the pan anywhere. Then flip the cake with the turner - make it fast but carefully so it won't break! Then let the other side fry for about a minute as well, not much longer so it won't get too dry! Check the bottom and the inside, and when you like to, take the cake of the pan - and voilá! / Kun kakun pohja on painstunut (noin 1-2 min), koita liikuttaa sitä lastalla varmistaaksesi ettei se ole kiinni pannussa. Sitten käännä kakku ympäri - käytä lastaa apuna ja tee se nopeasti mutta huolellisesti välttääksesi kakun murenemisen/kaksinkerroin taittumisen! Anna toisen puolen paistua vain noin minuutti, jottei kakusta tule liian kuivaa - tarkista miltä pohja ja sisältö näyttää ja nosta kakku pois pannulta kun se on mielestäsi valmis - ja voilá!


So here it is, hopefully you like it! Enjoy it with fruits, ice cream or whatever you like, and if you got any tips please let me now! If there ever is anything wrong with the recipes in the blog, please let me know and I'll fix it or if I can, help with the baking! :) Have a loovely week everyone!

Tässä se nyt on, toivottavasti tykkäätte! Nautiskele tästä vaikkapa hedelmien taikka jätskin kanssa, tai mikä sitten mielestäsi kaveriksi sopii, ja kerro toki jos tulee mieleen hyviä ideoita! Ja jos tästä taikka muista täällä jakamistani resepteistä löytyy ongelmia, hihkaskaa ja korjaan ne ja mieluusti autan myös tarkemmin leipomisessa jos jotain tulee! :) Ihanaa viikkoa!

Love, Anna

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments lovelies, they always make my day! Leave a link of your blog so I'll come and take a look! ❤️

Kiitos kommenteista ihanat, piristää aina kovasti päivää! Jos löytyy niin jätä toki oman blogisi osoite niin tulen käymään! ❤️