Thursday, 16 July 2015

Tuusula fair


Howdy! I hope you're doing great!
This post is about two months late already, but this is just another opportunity to use my life motto - better late than never! So about those two months ago there was a fair in my current hometown, Tuusula. This is a small town with not much happening, but when for once there was this one happening me and my friend Sanna-Mari went to check it out before our orchestra practice. (check out her lovely blog here!) And we were happily surprised! I've started to see these cute little Finnish things everywhere propably because of my all the time nearing departure date (34!!!) or just due to my country-side based heart, but anyways I found this event extremely adorable! And a big event for Tuusula's yardstick! There were about fifty stands and lots of people, and some stands were all the way from France or Italy! Well, more specificly, as I found out when talking to the french woman and men at the crepe stand (a chance to speak French in Tuusula, yay! No matter that my French was pretty much emberassing), they have lived in Finland for quite some time already. ''Metrilakua'' (translated metre liquorice), cute little Finnish handwork, the most delicious banana-nutella-crepe ever, great company, a huge all-yellow fiel of dadelions and so much laughter with photographing that my stomach still hurts were the ingredients of this super photo filled post.

Huhuu! Toivottavasti kuuluu oikein hyvää!
Tämä postaus on nyt jo suunnilleen kaksi kuukautta myöhässä, mutta eipä tässä muuta kun taas yksi hyvä tilaisuus käyttää elämäni mottoa - parempi myöhään kuin ei milloinkaan! x) Mutta tosiaan, nuo suunnilleen arvioidut kaksi kuukautta sitten täällä tänhetkisessä kotikunnassani Tuusulassa oli markkinat. Tuusula on pieni kunta (oikeastaan melko suuri pinta-alaltaan ja asukaslukukin on noin 40 tuhatta, mutta se on niin eri osiin jaouitunut että tämä oma osaseni kyllä on pieni) jossa ei oikein tapahdu mitään, mutta tuolloinpa tapahtui ja me Sanna-Marin (käykää kurkkaamassa hänen ihanaan blogiinsa!) kanssa päätimme lähteä paikan päälle ennen orkesteriharkkojamme. Ja oltiin kyllä tosi iloisesti yllättyneitä! Olen alkanut kiinnittämään huomiota ihan arkipäiväisiin kotimaan juttuihin, ehkä kokoajan lähentyvän lähtöpäivän takia (34!!!) taikka sitten vaan mun maalaishöpsöydestä johtuen, mutta oli syy mikä tahansa niin erityisesti nämä markkinat koin älyttömän suloiseksi! Ja Tuusulan mittapuulla isoksi sellaiseksi! Aukioilla oli viitisenkymmentä kojua ja aika lailla porukkaa (en kyllä meidän lisäksi tainut nähdä yhtään 13-18-vuotiasta, haha!), ja osa kojujen pitäjistä oli Italiasta ja Ranskasta asti! Tosin tarkemmin ottaen olivathan he jo Suomessa jonkin aikaa asustelleet, niin kuin selvisi Crepe-kojulta jossa pääsin hiukan harjoittamaan surkeaa ranskan taitoani (jes mikä harvinainen tilaisuus! Jonka kyllä mokasin aikas pahasti mutta hymyillenhän vaan hekin siihen reagoivat !). Metrilakua namnam, söpöä suomalaista käsityötä, maailman herkullisin banaani-nutella-crepe, parasta markkinaseuraa, valtavan keltainen voikukkapelto ja niin paljon naurua valokuvia ottaessa että vatsaan vieläkin koskee olivat tämän valokuvilla ylitäytetyn postauksen ainekset.
Tomorrow tomorrow is the day that I've waited for all summer; our departure day to Venice! We're traveling with the whole family after a long break of the four membered gang's trips, and the promised 30 degrees weather sounds rather okay after the summer here in the North has been rain almost 24/7! And Italy doesn't need a reason to be wonderful! Exclamation marks after exclamation marks but there are not enough of them to tell how excited I am! My Spotify favourite, Have a Great Day!- playlist is playing in the backround and I'm for sure doing as I'm told! My week went great at my granparents' and visiting relatives and this Venice weekend is the perfectcly round and sweet cherry on top!
/Huomenna huomenna kesän mittainen odotus päättyy ja lähdemme perheen kanssa kohti Venetsiaa! Emme ole pitkään aikaan reissanneet koko porukalla ja täällä Suomen sateissa kyllä kaipaakin niitä Pohjois-Italiaan luvattuja yli 30 asteen helteitä! Ja Italia on aina ihana! Huutomerkkejä huutomerkin perään, mutta vaikkakin emme ole matkalla kuin vähän reilun viikonlopun niin siltikin olen niin niin innoissani, oi että! Spotify:n lempparini Have a Great Day! - soittolista soi taustalla vaikka ei edes tarvitsisi, minulla on jo ihan mahtipäivä! Viikko sujui mainiosti isovanhempien luona ja sukulaisia tavatessa, ja Venetsiaviikonloppu kruunaa sen kyllä oikein kunnolla! 

Have a super really really great weekend!
/Oikein oikein ihanaa viikonloppua! 

Love, Anna 

4 comments:

 1. Ah I loooove posts like this, little travelly things with lots of photos (:

  It looks like you've had lots of fun!

  Amy;
  Little Moon Elephant

  ReplyDelete
  Replies
  1. Happy you liked this! Lots of photos indeed! :D And we sure did!

   Delete
 2. Amazing post dear!

  www.bloglovin.com/blogs/printed-sea-3880191

  ReplyDelete

Thanks for your comments lovelies, they always make my day! Leave a link of your blog so I'll come and take a look! ❤️

Kiitos kommenteista ihanat, piristää aina kovasti päivää! Jos löytyy niin jätä toki oman blogisi osoite niin tulen käymään! ❤️